;

 

 

 

Pita Vreugdenhil

 

Pita Vreugdenhil is in s-Gravenhage geboren. Sinds 1975 woont en werkt zij in Emst (gemeente Epe).
Aanvankelijk beoefende zij diverse disciplines van kunst. Na het volgen van de opleiding beeldende creativiteit aan een Instituut voor Creatieve Handvaardigheid is Pita zich gaan toeleggen op schilderen en etsen.

Om de technische mogelijkheden van de diverse materialen beter te leren kennen, volgde zij nog een aantal cursussen. Vanaf 1980 is zij zich volledig gaan toeleggen op de techniek van het schilderen met olieverf. Door de vergaarde kennis toe te passen in haar stillevens heeft zij zich ontwikkeld tot een schilder van realistische stillevens.

 

Haar werk toont een duidelijke voorkeur voor stillevens, uitgevoerd in olieverf op linnen of paneel. De realistische stillevens onderscheiden zich niet louter alleen door de uiterste precisie waarmee voorwerpen in een weloverwogen compositie worden geschilderd. Door er voortdurend naar te streven de weergave van de onderwerpen boven de exacte waarneming uit te laten stijgen, toont zij haar beleving van de werkelijkheid. Stofuitdrukking, detaillering en een subtiel spel van licht en schaduw, vorm en kleur zijn kenmerkend voor haar werk.

 

Haar schilderijen worden opgebouwd uit dunne lagen verf, volgens de aloude schilderstraditie. Ondanks het feit dat er meestal aan meerdere doeken tegelijk wordt gewerkt, blijft de productie van de realistische schil­der klein.

Haar werk, dat nationaal en internationaal waardering ontvangt, is zowel nationaal als internationaal in het bezit van particulieren, bedrijven en gemeenten.

 

Naast haar vrije werk schildert zij ook in opdracht indien gewenst met voorwerpen van de opdrachtgever als onderwerp.

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

   Klik
-><-
   Galerie
 
 
 
 

 

 

ART-MML Exclusive 2008-2013 Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive